Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, gıda kıymeti mualla bir besin maddesi elde etmenin yönı düzen keyifli bir hobi olarak da bileğerlendirilebilir.
Başkaca muhafaza derecesinin +2 ile +4 arasında olması gerekir. Bu şartlar katkısızlandıktan sonrasında tohumlar 2 kamer süreyle muhafaza edilebilir. Mahsul açısından epey etkili bir orana ulaşan bu bitkilerin üretimindeki öteki bir faktör olan mantar tohumu fiyatları da önemli bir konudur. Bununla yanında esermek için lazım olan gübre fiyatları da tarımsal faaliyetin bir parçbeyıdır. Hazır paketler halinde satışa sunulan tohum ve kemre fiyatları alımlı aralıktadır. Hassaten ortamında miseli ekili halde bulunan kompost da satın alabilirsiniz. Böylece zirai faaliyetlere çabukluk kazanmıştırrarak randıman dair kâr sağlamanız olası evet.
· Substratı Hazırlayın: şayet amade bir mantar yetiştirme kitiniz var ise, substratı hazırlamak gerekmez. Ancak substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden belirtilen malzemeleri kullanarak şayeste bir karışım elde edin.
İstiridye mantarı tohumunun yararlanmaı ve sağlamladığı faydalar, hem zirai üretim hem de dirlik açısından dikkate şayan özellikler taşımaktadır.
İstiridye mantarı yapmak istiyorsanız sizler için detaylı bir yazı hazırladık. İstiridye mantarının kilosu 25 TL ile 50 TL ortada başkalık göstermektedir.
Kapalı 20 metrekarelik alanlarda yapacağınız üretim ile etkili rakamlarda kulaklıç sağlama puntı sizi bekliyor. Detaylı bili muhtevain istiridye mantarı yetiştiriciliği makalemizi sarrafiyetan sonrasında okumanız tavsiye ederiz.
İceberg marulu, soğan familyasından bir bitki olup umumiyetle salatalarda kullanılan bir türdür. İceberg marulu tohumdan yetiştirilebileceği kadar fidan olarak da satın alınabilir. İşte iceberg marulu tohumundan kesinlikle yetiştireceğinizle ilgili genel adımlar:
· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm denli derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonra toprağı uçukçe bastırarak düzeltin.
· Suhunet ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları ekseri 18-24°C ortada bir sıcaklıkta yetişir. Başkaca, kucakı ışıksız bir yerde tutun.
· Kutu veya Torba: İstiridye mantarı bitirmek için kullanacağınız bir konteyner veya torba.
Ekolojik Kültür: İstiridye mantarları, organik atıkları kullanmak ve toprağın kalitesini tasarruf etmek dâhilin istiridye mantar miseli kullanılmaktadır.
· İceberg marulu ekseriyetle itici keyif koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları genellikle ilkbaharın er veya güzın başlarında ekebilirsiniz. Hâk sıcaklığı 5-18 °C arasında olmalıdır.
İster evde hobi yalnızçlı gerek ticari yalnızçla olsun mantar yetiştiriciliği kucakin en önemli konuların başında mantar miseli hasılat. Sitemize bile gelen sorular beyninde istiridye mantarı tohumu yahut mantar miseli nereden alınır sorusu ilk sıralardadır.
Tahılları 30-45 zaman süresince kaynatın. Kaynama alışverişlemi esnasında, tahılların muhtevaindeki zararlı mıkroorganizmaların nanay olmasını tedarik etmek kucakin suya bir nicelik tuz ekleyebilirsiniz.
Comments on “Için basit anahtar istiridye mantar miseli örtüsünü”